Over Aard

Puur, aards, eerlijk. Danstheater Aard is een danstheatergezelschap waarin dansers tussen de 7 en 53 jaar met elkaar verbonden zijn. Individualiteit, gelijkwaardigheid, improvisatie en contactimprovisatie spelen hierin een grote rol. Lijven zowel klein als groot, sterk en kwetsbaar krioelen samen over het podium. Speel, speler, speelser. Aard is een groep mensen die noch kind noch volwassen zijn.

OEHproef3780©janoehlen.jpg

Makers

Danstheater Aard is in 2018 opgericht door de enthousiaste makers Lotte Giezen en Heleen van der West. Beide studeerden zij af aan de bacheloropleiding Docent Dans ArtEZ te Arnhem. De eerste wortels van Aard groeiden in 2014, toen ze hun gedeelde fascinatie voor (contact) improvisatie ontdekte bij een gezamenlijk project. Na het zien van een inclusieve voorstelling, raakten ze geïnspireerd om met verschillende leeftijden te werken. De bijzondere connectie tussen de dansers raakte hen. Er werd gesproken en gedroomd. In 2018 trokken ze de stoute schoenen uit en stonden met beide voeten in het zand. Het begin van Aard. Puur, aards, eerlijk.

Vleug - 2019.jpg

Danstheater Aard bestaat op dit moment uit de volgende dansers: Lot Agterbosch, Romeo Broess, Rosan Broess, Juul Claassen, Marloes Frickel, Carlijn Hendrikx, Charli Hop, Eef Neienhuijsen, Javai Otten, Amia Robben, Irene Robben, Maite Welman en Julia van de Wiel.

WhatsApp Image 2021-08-31 at 15.10.16.jpeg

Achter Aard

Danstheater Aard is bezig met het oprichten van een stichting. Hiervoor is een bestuur aangesteld wat mede mogelijk gaat maken dat Aard keer op keer weer kan doen wat zij het liefst doet, hun passie overdragen. Danstheater Aard is niet uit op winst maar heeft ondersteuning nodig om dromen te verwezenlijken. Vanuit passie en een overdosis intrinsieke motivatie wordt er gewerkt. Momenteel zijn er drie bestuursleden:

Lotte, voorzitter
Heleen, penningmeester
Carlijn, secretaris

Visie

De visie van Aard op inclusiviteit verlegt en vervaagt grenzen. Grenzen tussen de amateur en professionele danser. Grenzen tussen het kind en de volwassene. Niet de leeftijden, danservaring of mobiliteit, maar de ontmoeting en het samenwerken staan centraal. In de voorstelling én in het repetitieproces komen deze waarden telkens terug. Indirect laten wij onze dansers en ons publiek kennismaken met deze andere kijk op inclusieve kunst.